19 sept. 2009

youre demons hunting me

Sighisoara e frumoasa, mai ales dupa ploaie...
Cladirile capata o culoare frumoasa si-ti dau o senzatie placuta de liniste si impacare cu toti demonii care te bantuie.
Iar oamenii sunt frumosi. Ieri, la magazin, am intalnit o casiera foarte draguta care m-a ajutat sa-mi pun toate cumparaturile in punga si sa-mi scot banii doar pentru ca aveam o mana ocupata, vorbeam la telefon. Apoi, desi era coada, a venit sa-mi deschida usa, din acelasi motvi. La Bucuresti probabil as fi auzit niste comentarii de alea de genu "Nu mai sta la telefon si pune alea mai repede!"
Oamenii care i-am cunoscut la festival sunt foarte frumosi, si tind sa cred ca nu sunt asa doar din motivul ca asta le este meseria.
Am fost la Palatul Copiilor si-am reintalnit-o pe d-na Geni, asa cum mi-o aminteam din taberele adolescentei, cu povesti in care o data eram si eu personaj, cu locuri si oameni alaturi de care am trait cele mai frumoase momente din liceu si de dupa.
Se pare ca anul viitor organizam din nou Sulina. De data aceasta o sa ajung si poate ca asa si trebuie: cu acest scop sa ma aflu acolo, cu acesti oameni.
Anul acesta era ceva gresit, as fi tradat un vis si o amintire. Sulina Mea, cu scopul nostru, cu amintirile Noastre, sau ce a mai ramas din ele.
Am ras ieri asa cum n-am mai ras de mult. Am gasit o gluma in orice, de la glume cu Maia (nu stiu nici acum bancul) la povesti cu fantome.
E un optimism in aer.
Am revazut Constantin si Elena, un film despre care am vorbit tuturor si la care nu ma satur sa ma uit, m-as uita oricand si tot nu m-as satura. Iti da un sentiment foarte frumos de copilarie si bunici, de viata simpla de la tara, acolo, in Moldova... unde oamenii sunt mai simpli si mai frumosi, unde lumea lor e cu ani in urma si totul este parca simplu.
Cand am sa ajung la Bucuresti am sa imi organizez mai bine timpul. Am multe de facut si nu-mi mai permit sa-mi plang de mila nici sa visez cu ochii pe pereti. Si daca va fi sa fac liste, am sa le fac. Si daca va trebui sa nu ma placa oamenii, sa nu ma placa. Am cunoscut zilele astea oameni exceptionali. Si stiu ca pot sa fiu ca ei. Sa stiu de ce si ce las in urma.
Corpul meu se revolta tot mai des si stiu ca n-am sa traiesc o eternitate. Iar atunci cand nu voi mai fi, cineva undeva o sa stie ca am trecut pe aici.

2 comentarii:

derelict spunea...

Sunt bune listele, nu'nteleg ce ai cu ele... :P

Monyk spunea...

eh... parca n-ai sti! nu-mi plac mie, haosul e mai viu, lista e mai batraneasca :))