16 mar. 2009

I saved the world today

Daca as fi barbat stiu exact ce fel ar fi femeia pe care as iubi-o. Stiu si cum as face asta, ce pasiune nebanuita de nimeni as avea pentru ea, cu ce sensibilitate ascunsa as percepe-o. Cred ca am si intalnit o fata care, daca as fi fost barbat, ar fi putut fi obiectul pasiunilor mele.
Dar asa, femeie fiind, e foarte greu. Nici macar tendinte homosexuale nu am, asa ca sa nu va sperie gandurile din prima fraza.
Femeie fiind nu-mi ramane decat sa invat sa ma iubesc pe mine. Ceea ce nu corespunde deloc standardelor mele de eventual barbat. Deci, daca as fi mascul, nu as putea sa ma iubesc, desi sunt asa cum as vrea sa fiu. Gata, m-am incurcat. Am zis ca nu mai stiu sa ma exprim in ultimul timp.
Am inceput din nou sa citesc ceva mai mult, asta ma va ajuta.
Mi-e dor de cartile mele, de razele de soare care imi patrund prin draperia portocalie, de orele cu pagini date una dupa alta, de mirosul de ceai si betisoare parfumate, de durerea de cap data de somnul insuficient, de starea de angoasa si de filmele de dragoste.
Si mi-e mai dor ca oricand de tine.
Ieri am inceput, din nou, sa ma uit la Lord of the Rings. Nu am putut sa vad prea mult... e ciudat sa te uiti singur la Lord of the Rings. Mi-am adus aminte de zilele in care stateam la Anamaria in dormitorul cu multe postere si ne uitam, injurand blondele (si Ana mea era blonda :D) si balind la Aragon.
Camera Anei avea un miros aparte. E trist sa te uiti singur la Lord of the Rings. M-am surprins de cateva ori cautandu-ti mana. Simteam mai mult ca oricand nevoia unei maini in apropiere, sau un brat care sa se rezeme de umarul meu, sau care sa ma traga mai aproape cand in fata noastra se derula imaginea unui peisaj idilic la care visam si dadeam des din gene.

Daca as fi fost barbat stiu cum as fi iubit. Stiu ce fel de maini as fi idolatrizat, in ce mod as fi privit, ce as fi asteptat in loc (si ar fi fost atat de putin...), cum as fi privit si cui as fi zambit.
Dar nu sunt barbat. Si nu as fi corespuns, nu m-as fi iubit pe mine. Si atunci cum pot sa-ti cer tie asta?
E nedrept. Si nici macar nu am gasit, in atatia ani, o modalitate.
Mi-e dor.
Mi-e foarte dor de tine.
Ma doare des ca mi-e dor.
Nu as putea sa iubesc pe cineva ca mine.
Noi doi semanam, stii?
Ar fi bine sa nu semanam. Ar trebui sa caut pe cineva care nu-mi seamana.
Sunt femei si nu stiu.
Nu stiu nici cum ar trebui sa vorbesti, nici cum ar trebui sa-ti fie mainile, nici cat de moale iti este parul.
Cred ca ti-am uitat vocea. Daca te-as auzi, nu te-as mai recunoaste.
Mi-e dor.
As vrea sa pot sa ma uit la Lord of the Rings.
Dar nu mai pot singura. Din cand in cand ar trebui sa ma tina cineva de mana.
Ma simt singura, de asta mi-e dor de tine.

4 comentarii:

Anonim spunea...

daca ai fi baiat, nu ai simti nimic din crezi tu acum pt ca impulsurile ar fi scurtcircuitate de ..., nu de inima ta romantica azi :)

A Not So Spotless Mind spunea...

Cred ca e bine ca ai reusit sa asterni aceste randuri, poate ti-au adus o oarecare usurare. Adevarul e ca de multe ori in viata noastra ajungem sa ne dorim sa dam timpul inapoi, dar stim prea bine ca nu se poate. Cat de cumplit e sa privesti un rezultat definitiv. Important e totusi sa te ierti si sa privesti sper viitor, cautand oportunitati ce sa-ti aduca din nou multumire. Trebuie sa ai mare grija sa nu treci pe langa ele.

A Not So Spotless Mind spunea...

Asa, comentariul asta se dorea a fi la postul de mai sus:D.

A Not So Spotless Mind spunea...

Ador filmul si soundtrackul:).