9 mar. 2009

Pentru Cristina

Vad ca nu ma fac inteleasa si am sa fac precum Sim care s-a saturat sa urle la mine si mi-a scris un post poate poate ma luminez si eu la cap. Nu stiu daca datorita postului sau nu, dar sunt mult mai bine. Cel putin nu mai pocnesc pe nimeni (iarta-ma Sim, iarta-ma Dani, stiu ca voi ma iubiti), nu mai fac crize de isterie prin parc si nu mai tip la nimeni fara folos... sper asta.
Asa ca... Draga mea Cristina,
N-am sa-ti zic nici Cris, nici Mitz, ca m-ai suparat si acu te cert.
M-am suparat ca ai renuntat atat de usor. Ca in loc sa scormonesti si sa vezi ce nu e in regula si ce iti doresti cu adevarat, ai preferat sa te ascunzi in coltul tau si ia ghici... this is so not you!
Da, stiu, uneori e prea greu sa fii tu cea puternica pentru toti cei din jur. Si mai stiu ca in ultima perioada viata nu a fost foarte darnica cu tine. Gandeste-te ca ai avut totusi momente cand ai avut tot ce iti doreai: un servici care iti placea la nebunie, un prieten pe care il iubeai, niste prieteni cu care te distrai. Ii ai si acum. Si daca nu mai ai celelalte lucruri nu inseamna ca ai pierdut ceva. Inseamna ca platesti pentru ele si pentru cele bune ce vor veni. Sunt unii oameni care nu au trait niciodata ce ai trait tu, asa ca in loc sa iti para rau ca s-a terminat, mai bine te bucuri ca s-a intamplat. Da, stiu, asta suna a status de ala tampit de cocalara.
Nu poti sa pici de pe acum, stii ca te asteapta o perioada mult mai grea in care trebuie sa intri cu moralul ridicat. Iti aduci aminte cum aveai moralul ridicat atunci in salvare? Cu atitudinea aia ai intrat in spital, asa trebuie sa o faci si acum. Mai ales ca acum va fi mai usor, nu ai de ce sa te sperii asa.
Gandeste bine tot ce iti doresti ca sa gasim modalitatea de a obtine toate lucrurile astea. Daca nu gasim problema, nu gasim nici rezolvarea. Te simti singura? Sunt prin zona, dar nu am sa pot fi la infinit daca tu nu vrei sa intelegi, nu vrei sa incerci. Pentru ca nici eu nu sunt bine, si stii asta. Si fac eforturi, asa ca te rog sa ma ajuti si sa faci si tu eforturi.
Hai sa regasim lucrurile care iti placeau! E primavara afara si e frumos. Sunt ghiocei. Sunt culori. Uita-te in oglinda si zambeste, ai un zambet frumos de care s-au indragostit multi oameni. Adu-ti aminte ca iti place verdele, lasa haina gri pentru cea verde. Gandeste in culori, because colors are pretty.
Adu-ti aminte ca iti place sa porti cercei ciudati, ca iti poti face unghiile in culori diferite si vesele (de cand nu ti-ai mai facut unghiile?), adu-ti aminte de mirosul de iarba tunsa, de vopsele si de clovni. De nas rosu si de peruca. Stii ca si clovnii sunt tristi uneori? Dar noi ii vedem zambind. Si tot zambind ajung sa zambeasca si pe interior.
Suntem ceea ce vrem sa fim.
Si vezi partea plina a paharului: o sa ti se aduca muuuuulte capsuni. Macar te operezi in perioada anului in care apar capsunile, nu tre sa mai dai tu bani pe ele.
Te iubesc. Si nu doar eu. Cu mine nu trebuie sa fii clovn, stim asta. Poti sa si plangi noaptea in perna, nu e nici o problema. Dar trebuie sa iti impui a fi bine. Sa iti doresti sa fii bine. Sa fii vesela. Sa te bucuri de lucrurile mici in asteptarea celor mari. Lucrurile bune nu vin daca le astepti pe cele rele.
Si intotdeauna am fost muuuult mai eficienta cand e vorba de ceilalti. Dar o sa invat de la tine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Iti promit ca voi face cumva si ma voi regasi in lucrurile frumoase care m-au facut sa zambesc de fiecare data. Te tzuc mitz!

Anonim spunea...

in era tehnologiei, ne depersonalizamtine si ne scriem pe mess ca poate asha comunicam mai bine?
e primavara.... sunteti tinere, in primavara varstei, lasati astenia, si... la plimbare in parc! stiti ca in Tineretului prin tufisuri sunt toporashi?

Anonim spunea...

imi place lantul vostru de incurajari. sper sa fie si eficient:)monyk, schimba numele si citeste si tu, ca si cum ar fi scris pt tine.pup!!!:)