20 apr. 2008

ca o floricica

Deci... weekendul floriilor :)
Inainte, cand eram mai mica, nu am stiut ca poate fi ziua mea de florii. Nu asociasem numele de Violeta cu floriile, pentru ca nimeni nu-mi zicea Violeta (sau imi mai zicea profa de franceza, dar nu ma interesa prea tare). Si chiar daca era ziua mea, nu am simtit-o niciodata chair asa.
Floriile inseamna ziua lui Flo'cu sapca. Prietenii stiu de ce. Floriile insemnau Babadag, Gelu si Grota. Floriile insemnau dormit la cort desi uneori era foarte frig (si-mi aduc aminte de aventura de prin anul 2 parca cand m-am decis eu cu Gelu sa dormim la grota langa foc inveliti doar cu o patura si ne-am trezit congelati de nu stiam ce e cu noi.)
Floriile inseamna o sticla de tarie pentru incalzit, inseamna cioco-cioco (nu mi-a placut asta pentru ciocolata, dar acum mi-e foarte draga denumirea), inseamna cort si foc de tabara.
Acum, in prezent, floriile inseamna ziua cand sunt foarte vesela, fericita, ma suna oamenii si imi arata ca tin la mine iar mie mi se umfla inima de mandrie. Hihihi. Mai inseamna iarba verde (asta am facut-o deja ieri), inseamna prieteni dragi, inseamna jocuri amuzante, inseamna flori, soare, mult soare.
Singura, ea, luna plina face legatura intre floriile din trecut si cele de acum. Are aerul acela de melancolie si de poveste la chitara, langa foc si cort. Imi aduc aminte prin anul 1 cand n-am reusit sa merg la grota la Babadag de florii. Cat am mai plans ca proasta in camin...
Dar acum sunt vesela, ca o floricica, sau cum ar spune Iulia, "ca fluturasii fetelor", poate imi fac si codite si gata. Termin de scris ca doar e ziua mea. Si ca trebuie sa-l sun pe Flo'cu sapca!

1 comentarii:

Alexandra Dinca spunea...

mi-e dor de grota aia...cat de multe am lasat in urma...dar sa nu devin melancolica..lasa mai floricica..apuseni scrie pe noi..dca nu macar sulina :)