14 iul. 2009

Ni se pare doar

E un citat in Marele Singuratic care mie imi place foarte tare si care spune cam asa:
"Dezvaluirile nu apropie, cu toate ca rezistam greu sa nu le facem. Ni se pare ca apropie. (...) Si totusi, anumite lucruri nu pot fi spuse decat in anumite clipe, unui anumit om. Restul nu mai conteaza."

Te simti oarecum mai instrainat dupa, desi ceva din tine deja nu mai iti apartine, deja apartine si altui om.
Destainuirile, in schimb, te elibereaza. In momentul in care ai indraznit sa spui ceva cu voce tare, deja acel ceva nu te mai roade atat, iti face povara mai usoara si sacul nu mai atarna atat de greu. desi o data spus cu voce tare este mai real si mai prezent.
Am spus iarta-ma si repet, nu e prea drept ca povara mea sa o poarte si altii. Melcii isi cara singuri casa in spate, de admirat, chiar daca nu sunt tocmai animalele mele favorite.
Nu fac dezvaluiri ca sa leg oameni de mine. O dezvaluire este probabil un lucru egoist. Dar pentru asta exista prieteni, care sa imi inteleaga si egoismul. Sa imi inteleaga si nevoia de a impartasi.
Ma simt mai bine, in ciuda faptului ca am slabit 3 kg in cateva zile, ceea ce nu e un lucru rau. Un lucru rau este ca asta s-a petrecut pe sistem nervos.

Si am sa inchei tot cu un citat din cartea ce mi-a marcat devenirea mea ca om:
"ceea ce mi se intamplase era un lucru care era al meu si trebuia sa il traiesc numai eu, fiindca mi-era dat si nimeni n-avea chef sa il traiasca in locul meu."

2 comentarii:

Anonim spunea...

Imi pare rau ca ploaia si joaca "de-a pompele de scos apa din casa" ne-a incurcat socotelile...si eu sunt un melc...dar am observat in gradina muuuulti melci stand impreuna...poate ca fac si ei suete si isi impartasesc din poverile lor..."spirituale"? Oricand, oriunde, oricum...sa nu te simti singura! Eu una ma consider un melc ascultator...si daca nu am brate sa te imbratisez o fac cu "cornitele" sau "antenutele" (cum s-or chema ele...)(NIC)

Unknown spunea...

deci is logata cu contu' lu' fiica mea.
Lasa ca e bine si asha. ma chinui sa iti zic neshte chestii de ceva timp da' nu imi iese. Neuronu..

deci prietenii is ceva tare vag de discutat. Su ai mai multi, cu cat esti mai zambitoare si populara, si admirata si apreciata, ca asta esti in ochii mei - o sa ai si mai multi prieteni, unii minunati, unii 'just friends', dar o sa te trezeshti si cu liane in jur. adicalea pers. care vor veni la tine sa se planga, ca tu esti pers. tare, fantastica, aia care dai un sfat la toti calculat si obiectiv si cantarit.
pt ca asha te consider si io.

atat ca unii abia isi duc problemele lor.
de ale altora nu mai gasesc timp. si nici forta.

sa fim optimiste, ce e val, ca valul trece- euite partea frumoasa a vietii, ai descoperit unde stau prietenii. Pt ca - iti dai seama ca multi din ei nici nu te-au cunoscut/inteles vreodata. tu ai fo intodeauna o pers. tare - si te-ai descurcat, asta admira, dar asta te inalta peste medie si nu stiu daca media poate sa vaza ca si copilul din tine are nevoie de dragoste, atentie, incantare, o joaca de cateva ore in parc, la locul de nisip . Ca copiii. Lucruri simple, gratis, ore furate si alocate... unui copil.

(miine dim. mergem in parc ca fetele. Te bagi? devreme...ca e caldura mare, mon cher)