8 iul. 2008

Urasc la fel cum pot sa iubesc

Da, urasc. Urasc o anumita categorie de oameni in care din pacate intra foarte foarte multe persoane, unele cunoscute, altele chiar apropiate, care in anumite momente tin sa imi arate aceasta latura a lor.
Deci...
Urasc oamenii prefacuti, urasc oamenii care fac gesturi doar din obligatie, care se prefac si iti arata niste lucruri doar ca sa obtina ceva sau pentru ca asa isi arata ei "recunostinta". Adevarat, sunt in multe cazuri mama ranitilor cum mi-ar zice unii. E adevarat ca imi place sa ajut, poate o fac din egoism ca sa arat eu bine in ochii mei sau a altora. Dar niciodata, si repet, NICIODATA nu fac ceva pentru o rasplata. Nu fac un gest asteptand ceva in schimb, iar daca primesc si simt ca raspunsul este o recunostinta incep sa urasc persoana in cauza. Nu am nevoie de o plata neceruta a unui gest. Ma port frumos pentru ca eu cred ca meriti. Iar daca tu nu simti la fel, nu trebuie sa te porti frumos doar pentru ca eu o fac. Prefer de 1000 de ori mai mult sinceritatea.
Urasc cel mai mult oamenii egoisti. Poate daca nu ai o doza de egoism nu poti supravietui asa cum zic unii. Dar nu suport oamenii care de fiecare data se gandesc intai la ei. Cand faci un gest te gandesti intai la repercursiuni. Mai ales daca ii priveste si pe altii. Urasc acei oameni care orice fac o leaga de ei insisi, care despre orice ai vorbi cu ei ajung sa vorbeasca despre problemele lor aratad ca sunt cele mai grele. Urasc oamenii care se plang. Care nu stiu sa imparta ce au ei mai bun: pareri, impresii prieteni. Eu imi impart prietenii, chiar si pe cei mai dragi cu toti. Intersectez grupuri de prieteni total diferiti care ajung sa nu se suporte, dar o fac fara a fi geloasa sau egoista ca ar putea sa mi-i acapareze altcineva.
Urasc oamenii care se iubesc prea mult si uita sa mai iubeasca si pe ceilalti. Care nu stiu sa daruiasca. Din nefericire acesti oameni care ii descriu eu sunt cei care reusesc. Cu doza de egoism, rautate si nesimtire ajungi mare om, mare caracter.
Urasc oamenii care se panicheaza repede, care nu stiu sa fie puternici si care sunt complexati si nesiguri. Care incearca sa fie cei mai iubiti dintre pamanteni si sa acapareze atentia tuturor din jur din teama de a nu fi cineva mai iubit decat ei. Daca vad astfel de oameni ca petreci mai mult timp cu cineva, incep sa se atarne, sa fie dupa coada ta, sa fie parte din viata acelei persoane. De multe ori nu o fac din rautate, o fac pentru tine (in cazul acesta e vorba de mine, evident) ca vor sa fie langa si sa-l/o iubeasca si prietenii tai. Nu e cazul!!!!! Lasati-ma!!!!!
Am multi prieteni. Care au tot sprijinul meu pentru orice e nevoie. As face aproape orice pentru ei. Dar doar foarte putini din ei pot avea respectul meu. Doar la putini ma pot gandi cu drag si la si mai putini as apela cand imi e greu. Pot sa ii numar pe degete. Degetele de la o mana.
E ciudat sa fii inconjurat de atat de multi oameni. Si atunci cand te doare sa nu ai unde sa strigi.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Da, clar...te apuca!Cred ca soarele este de vina:)
Hai stop it whit the drama, please!
Te pupic

Anonim spunea...

este greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca am oferit TOT ce am avut oamenilor care m-au inconjurat iar in momentul in care nu am mai putut sa o fac, nu am mai avut puterea,desi am incercat, oamenii astia au disparut.sau nu...m-au facut pe mine sa dispar
nu m-am lecuit...sper sa o faci u, poate esti mai puternica si vei reusi

Simona Ionescu spunea...

Ioai! Furia dezlantuita... Io in ce categorie o-i fi? aa STIU!
Din aia care vbesc prea mult despre ei...si se abat de la subiect... No acum sincer... Io nu cred k lipsurile insirate de tine ii fac mai putin.. iubibili.. sau cum s-o zice pe romaneste.. Ca altfel nu te-ar mai apcua dracii pe ei..i-ai ignora.. deci prietenii tai, care se intersecteaza sau nu, care sunt egoisti sau "fac frumos" sunt tot ai tai! Unii sunt doar cunostintze probabil..dar daca tie iti palce sa-i numesti prieteni.. de ce nu!
Si daca strigi suficient de tare sigur iti va raspunde cineva! Cred ca cel mai bine e sa strigi si sa astepti!nu mult.. dar cat sa-si dea omu seama ca te-ai oprit din strigat si sa vina sa te-ntrebe: Monica, ce s-a-ntamplat?

cristina spunea...

am zis! de azi trebuie sa renuntam la ura, ne mananca energia, devenim niste oameni rai.
hai sa inlocuim ura cu iubire, multa iubire...si daca tot am inlocuit-o, trebuie sa o impartasim celor care merita.
si chiar daca vor ramane oameni care emana URA, RESENTIMENTE...sa o faca, eu nu mai sunt dispusa sa le mai accept
SI TOT DE AZI, VIATA ESTE ROZ CU PICATELE GALBENE SI DUNGULITZE VERZI

Phlebotomized spunea...

Prefer sa nu strig cand ma doare, foarte posibil sa pic in extremele pe care le enumerasei un pic mai devreme. Uneori urasc mai mult decat iubesc, alteori e invers. Ai mare dreptate in legatura cu oamenii care poarta o discutie ajungand sa isi puna pe tava probleme "grave" ale existentei lor. Totusi sunt unii oameni care fac chestia asta doar ca se se usureze, si acei oameni se numesc "prieteni buni". Foarte agresiv postul tau, dar totusi vad o hiba. Eu unul prefer sa imi prefer sa ma destanui unui grup de 3 persoane, 3 oameni mari si lati care merita. Intelege tu acum unde vad hiba...

Bravd spunea...

Scurt si la obiect: e mai usor sa fii nefericit sa te plangi de toate cele, decat sa incerci sa fii fericit. Atunci cand esti nefericit ai ce sa faci, la ce sa te gandesti, la ce sa suspini. Cu fericirea e mai greu nu stii de unde sa o apuci. Dar...vorba aia: fericirea e un mod de a calatorii , nu o destinatie.

Monyk spunea...

Ai in mare parte dreptate, Phlebotomized, pentru ca trebuie sa existe o hiba. Clar, daca ajungi sa torni agresiv un post ca acesta care l-am scris eu aici, exista undeva o hiba... si o mare greseala, pornita de la mine.

Phlebotomized spunea...

@ laura, sincer mie imi e greu cand trec prin amandoua. Sunt nefericit, nu e bine (nu, nu aplic metoda standard, nu ma plang, nu ma descoase nimeni), sunt fericit - pic dintr-o data cu gandul ca pentru fiecare moment din asta va trebui sa platesc cu 10 din cealalta categorie.

Cat despre ideea monicai, comparatia intre fericire/destinatie/calatorie este foarte foarte tare..