30 iul. 2008

Nimeni nu-si va aduce aminte

... de tine pentru gandurile tale secrete.
Ma enerveaza oamenii care nu stiu sa comunice, care nu stiu sa zica ce ii doare sau ce ii bucura. E foarte simplu. Deschizi gura si dai afara. Fara sa despici firul in 100, sa te gandesti ce ar zice ala daca i-ai spune, ce o sa creada lumea daca... Sau: eu nu ma plang, eu nu vorbesc despre, mie nu-mi place sa barfesc (nici macar nu e orba de barfa). Gandesti ceva? Spune-o! Macar asa o sa vada lumea ca gandesti! Nu o inteleg pe asta cu ascunsul dupa deget, cu suparari fara motiv. De genul "Cred ca X e suparat pe mine dar nu stiu de ce". Pai daca crezi ca e suparat pe tine, intreaba-l. Iar daca nu spune, atunci ma enerveaza X care se crede atat de important incat tu sa stai sa te gandesti de ce. Ai ceva de zis? Fa-o! Intr-o zi va fi prea tarziu.



E greu sa comunici, adevarat. Mai greu e sa nu o faci. Apar tot felul de situatii, legaturi, adunari de probleme, ecuatii si radicali. Serios! Lucrurile sunt destul de simple. Mi se rupe sufletul cand vad oameni suferind spunand ca este prea greu sa faci fata unor situatii, si eu am spus de multe ori nu mai pot, m-am luat cu mainile de cap si am zis gata. Incredibil, dar toate astea se pot realiza comunicand.
Nimeni nu va sta sa analizeze cam ce vrei tu daca nu zici, nimeni nu isi va da seama de ce medicament ai nevoie daca nu zici ce te doare.
Si in plus daca comunici... orice s-ar intampla vreodata macar vei avea multumirea de a fi spus tot ce era de spus, de a face tot ce se poate face. Nu trebuie sa iti pese de ce se va zice, de aparente si reguli. Uneori e mai bine sa actionezi instinctual.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cred k dak as actiona mai "instinctual" decat o fac deja, as muri de singuratate:)) dak ma intrebi pe mine, eu as vrea sa fiu printre cei care regreta k nu au zis ceva :) bineinteles k glumesC, NU REGRET NIMIK :)) pup.

Simona Ionescu spunea...

Tu crezi k iesitul din minti prin viu grai e asa usor? E lux, bai.. Pai imagineaza-ti ca daca toata lumea si-ar identifica si recunoaste nemultumirile prin viu grai n-ar mai fi nimeni trist, n-ar mai insela nimeni, n-ar mai minti, n-ar mai fi razboaie... Sa fim noi bucuroase ca ne strigam supararile in gura mare... Restu..pe burta ca-i apa mica si viatza scurta!