11 iul. 2008

Dentistii nu mai sunt ce au fost!

Sa va zic un secret: dentistii nu mai sunt ce au fost!
Stiti doar ca una din cele mai mari fobii ale mele sunt dentistii. N-am mai fost la dentist de la 10 ani si asta de frica. Cand eram mica ma ducea tata la un dentist nebun. Si alcoolic. Cand ma duceam stiu ca trebuia sa iau si o sticla de vin de acasa. De ala negru, de la bunica de la Mastacani. Acel dentist care dealtfel e vecin cu Misu si nu o data l-a adunat de pe scari si l-a tarat in casa, avea si un caine.
Negru si latos, cam neingrijit si de asta probabil nu reusesc sa-mi aduc aminte rasa. Frumos de altfel. Dar imi aduc aminte ca acel cabinet era plin de par negru de la caine, dentistul meu mai mangaia cainele, mai imi pilea un dinte, ce mai... un adevarat vis! Mai tremuram din toate incheieturile, trebuiau sa ma tina 2-3 oameni pe scaun, mai muscam dentistul de mana, mai urlam, mai fugeam prin curtea unitatii militae si tata dupa mine (era medic militar domnul cu cainele).
Unde vroiam sa ajung... acum lucrurile chiar s-au schimbat. Azi am fost a sasea oara la dentist in mai putin de doua saptamani, nu ma mai sperie, desi mai tresar pe la zgomote. Am fost putin panicata in primele zile, l-am si lovit pe saracul Cristi (doctorul, prieten vechi dealtfel) dar trecem cu vederea. Ma trateaza ca pe un copil, aparatele le cheama Zbarnaitorul si Zgaltaitorul, pompa e chestia aia urata si asa mai departe.
Partea buna e ca mi s-a daramat un mit si pot zice tuturor: duceti-va frate la dentist, ca dentistii nu mai sunt ce-au fost! Si asta in sens pozitiv! Daca ma duc eu, poate oricine.

1 comentarii:

Livia Gyongyosi spunea...

=)) mie dentista imi zicea liviuta. si ma tinea mama de mana. si odata in timp ce asteptam cu sor mea sa mi vina randu la dentist am facut brusc varicela si am plecat acasa si-am scapat:D si m-am bucurat ca proasta, desi am stat dup aia in pat 2 saptamni cu febra si bubele si ce mai era. da macar scapasem de dentist:D

tipa era misto, stia treaba, da eram io fricoasa. acu mi a mai trecut, da tot nu ma duc:)