10 iun. 2008

Vreau

Vreau sa ma trezesc in fiecare zi zambind, fara sa sune ceasul si fara sa aud porumbeii din balcon, care inca nu i-am gonit deoarece mi-e mila. Vreau sa fac la munca mereu lucruri misto, sa nu ma enerveze zilele de marti.
Vreau sa nu ma impinga oamenii in autobuz, sa nu se certe pentru locuri. Vreau ca mosu care trece prin fata firmei sa nu mai urle ca masina lu' Cata e parcata prea pe trotuar.
Vreau sa ascult la radio mereu muzica ce-mi place, iar daca nu exista un astfel de radio, sa se inventeze. Vreau sa nu mai vad oameni suparati, ci cu zambetul pe buze. Vreau sa nu se uite nimeni ciudat la mine daca imi fac doua codite la 23 de ani si port cercei cu mamarute (sau gargarite, cum vreti).
Vreau sa ma vad in fiecare zi cu cel putin un prieten drag si sa simt acea strangere in brate care ne ajuta sa mergem mai departe. Vreau sa vad oameni imbracati colorat, flori pe strada si in balcoane. Daca eu nu sunt in stare sa ud florile, macar altii sa o faca.
Vreau sa simt mirosul de iarba proaspata in fiecare zi, nu doar cand se taie gardul viu din fata blocului vecin (la blocul meu e doar asfalt). Vreau sa stea iasomia inflorita tot anul, daca se poate si iarna.
Vreau sa invatam ceva din calmul ardelenilor si sa nu mai traim intr-o continua fuga a carui final nu duce nicaieri. Vreau sa pot zice oamenilor din jur "te iubesc" fara a-mi fi teama de reactia lor sau fara sa par penibila.
Vreau sa ma plimb cat mai des si cat mai mult posibil. Vreau sa nu mai injur si sa ma las de fumat.
Vreau sa mai vina o data Michael Flatley in Romania ca sa fiu si eu in Bucuresti si sa merg.
Vreau sa nasca Vivi mai repede ca sa nu mai fie asa de stresata si sa ma distrez si eu cu Matei. Vreau sa o vad pe Mara inainte sa inceapa sa vorbeasca.
Vreau sa dea astia la televizor Sandy belle, Floarea cu sapte culori, Capitain Planet si alte desene ale copilariei.
Vreau sa se mai faca cocosei pe bat.
Vreau sa merg mai des la Dorohoi.
Vreau sa merg in fiecare vara la Sulina.
Vreau sa revad Muncel.
Vreau sa se inventeze teleportarea, dar deja exagerez.
Si multe altele!

4 comentarii:

Vivi spunea...

cred ca cel mai posibil lucru din tot listoiu ala e sa nasc io:)) o sa nasc, fata! stai linistita! nu te dezamagesc abia acum:))

Cub de gheata topit dupa zambete spunea...

Frumoase ganduri...eu as mai adauga la lista ta , comercializarea din nou a popularului Hopa Mitica (cade in c.. si se ridica), pe care mi-l luam de fiecare data cand mergeam la targ toamna la tara.
In privinta desenelor animate ale copilariei, este posibil sa mai stiu cateva versuri din melodiile acestora - Sandy Belle si Lidia in jurul lumii(Floarea cu sapte culori.Pupici.:))

Unknown spunea...

si sa ne primeshti in vizita intr-o seara, ca de ajuns nu ajungeti voi la mine :-*

Livia Gyongyosi spunea...

pai poti ma. io am gasit un tei care a scris pe strada in araba, deci orice e posibil. cre ca laura ti-a desenat un porc zburator (de ce ma laura?!) si ti l-a pus pe monitor. eu am pisica cu stropitoare, bineinteles. deci cineva tot ne iubeste ma. pe toti. ca asa e ea, fata de treaba:)

si sa stii ca biletu cu "da io o iubesc" e tot la mine pe mac :) deci ceva frumos mai faci si tu, si-nca des.