27 iun. 2008

Fara cuvinte


Imi pare rau ca nu sunt talentata. mi-ar fi placut sa am un talent oricare: sa cant, sa dansez intr-un anume fel, sa pictez. Asta mi-ar fi placut cel mai mult: sa am talent la pictura. Sa pun degetul in vopsea si sa exprim. Asta pentru ca am multe de exprimat, si de multe ori cuvintele nu sunt suficiente sau sunt prea goale. Unii ar zice ca am talent la scris. Nici macar. Daca as avea as folosi cuvinte mai putin comune si mai pline de substanta, as exprima in cuvinte tot ce mi-as dori fara a repeta incontinuu cuvinte ce par a fi mari cum sunt: iubire, drag, dor, etc. Pana si lenea e un cuvant mare.
Deci... mi-ar placea foarte tare sa am talent la pictura. Asa cum aveau Madalina, sau Catalina, sau George, sau Adina... (elevii lui Gelu). Mereu Catalina de exemplu putea sa exprime prin culoare si grafica niste lucruri atat de frumoase... Mie imi place doar sa amestec culorile. Am sa imi iau tempera si bloc de desen. Si am sa incep sa pictez singura, acasa, fara a reusi sa exprim ceva neaparat. Doar de dragul de a avea acel sentiment.
Imi aduc aminte cand am vazut prima varianta a ochiului de la profil pictata de gelu ca mi-au dat lacrimile. A vrut sa zica ceva prin ochiul acela de pe perete si nu a avut nevoie de cuvinte. Pur si simplu mi l-a aratat, stiam ca s-a gandit si la mine, stiam mesajul, stiam tot. Cam asa as vrea si eu sa pot sa exprim fara cuvinte. Si oamenii care stiu sa inteleaga.

2 comentarii:

Anonim spunea...

De mult timp urmaresc ceea ce scrii tu aici, pe blogg-ul tau dar de-abia azi am considerat ca trebuie mortis sa "comentez" (Mai tii minte reclama la pateul "Antrefrig", cu porcul isteric?)Deci, comentez:
1)Tu chiar ai talent la scris si mi-am dat seama fara sa citesc cuvintele "cu substanta" despre care vorbesti tu;
2)Sufletul tau e atat de frumos incat niciodata nu e prea tarziu sa inveti sa daruiesti celor din jurul tau o bucatica din el, fie si pictand (dar mie sa-mi arati lucrarile tale, da?)
3)Stii cat de mult imi place blogg-ul tau?Si stii de cate ori m-am regasit in randurile scrise de tine?Si...nu ai folosit decat cuvinte simple ca:..."dor","drag","iubire"...
(4-SI CEL MAI IMPORTANT) Sunt Nic, nu Alex...dar asta e o poveste mai lunga...ti-o povestesc eu...

Anonim spunea...

si eu ma intreb de ce nu "sclipesc" la nimic?! dilema mea e cum s-a compensat lipsa asta de orice "talent"...undeva trebuia sa se duca, nu? :))