27 oct. 2008

Post scriptum

27 octombrie


Au fost ani in care ziua asta era una din cele mai frumoase din an. Cu multe corturi in jurul uneui foc, cu o pestera primitoare, cu coarde si cordeline intinse pe stanci, hamuri aruncate pe pietre si casti niciodata utilizate, desi ar fi trebuit. Au fost ani in care ziua asta o asteptam luni la rand, mi se umplea sufletul de bucurie si sarbatoream ce aveam eu mai drag.

Au fost ani in care ziua asta a fost cea mai dureroasa din an. Cu depresii, cu gesturi controlate, cu lungi si dese priviri spre telefon, cu mailuri scrise si niciodata trimise (pardon, o singura data, si ce greseala!!!). Cu amintiri si luna plina, cu cuvinte grele si dureroase. Si anul cu sticla de tuica... dar deja intru in alte povesti cu alte personaje...

Acum incerc sa fie o simpla zi. Dupa atatia ani (8-9? cine mai stie?!!) 27 octombrie este o zi oarecare. Fara bucurii, fara tristeti, doar cu niste amintiri. O zi pe care totusi nu o pot sari asa, oricum. Urarile le-am zis de atat de multe ori incat par prea expirate.

PS: La multi ani!

4 comentarii:

Simona Ionescu spunea...

Ce frumooos... Bine sincera sa fiu habar n-am eu ce e cu ziua asta.. si nici n-am sa-ntreb... am zis odata: "cata luem frumoasa" si stiam io de ce.. Auzi complexato..stii ceva? Cand mai vine Gemini ala al tau, uratu, istericu, prostu si agitatu..da-i un bobarnac si pune-l sa caute mai bine!!!

Monyk spunea...

daca la "Cu depresii, cu gesturi controlate, cu lungi si dese priviri spre telefon" adaugam cu ore petrecute la Sim facand clatite si incercand sa trimit gandul in alta directie ti-ai fi amintit ce e cu ziua asta :D

Anonim spunea...

oricate cuvinte grele s-au spus, amintirile "bune" necesita multumiri! Si crede-ma, nu se uita!

P.S. multumesc!
(de data asta tind sa cred ca nu e o coincidenta)

numai bine! ;)

Monyk spunea...

Nu, nu este o coincidenta.
Si am zambit cum n-am mai zambit de mult, deci poate eu trebuie sa multumesc.