27 feb. 2010

La multi ani!

Azi blogul meu implineste 2 ani.
2 ani in care ma ascund in spatele sinonimelor, ca o carte de gramatica utila doar celor ce vor sa studieze in adanc.
Ne e atat de frica de cuvinte incat folosim alte si alte sinonime de fiecare data.
Folosim personaje si intamplari, realitati ale fiecaruia, uitand parca de faptul ca sentimentul va ramane acelasi, chiar daca il ascundem sau il strigam in gura mare.
Nu folosim iubire, folosim drag sau dor.
Nu folosim frumos sau fericire ca ne este frica. Folosim curcubee si zambete si culori.
Ar trebui sa avem o limba mai simpla, in care fiecarei stari sa-i corespunda un singur cuvant. Iar posturile noastre sa insemne doar un cuvant.

Azi e ziua lui Dan. Si despre el am mai scris aici si n-am sa ma mai repet, nu pentru ca n-ar merita, dar n-as vrea sa sune nimic fals din orice as scrie.
"La multi ani", prieten drag! Cu acea siceritate pe care nu avem curaj sa ne-o permitem in fiecare zi, multumesc sansei sau norocului ca mi te-a adus in cale acum 9 ani aproape, intr-o tabara dintr-o padure dintr-un sat dintr-un judet frumos, Iasi-ul.
Sunt mandra ca imi esti prieten uneori nemeritatn si-as vrea ca toate lucrurile sa iasa asa cum vrei tu. Si sa fii sanatos si fericit. Am ajuns iata, prea devreme, la varsta in care ne dorim sanatate inainte de orice. Eu iti mai doresc iubire, implinire si fericire. Cuvintele acelea mari de care ne e frica!
La multi ani, prieten drag!

3 comentarii:

The Procrastinator spunea...

"La Multi Ani" si la cat mai multe ganduri si randuri! :)

Dale spunea...

Profunzimea gandurilor tale reflecta sufletul tau frumos :) La multi ani Monica!

Anonim spunea...

La multi ani! Si nu uita: http://www.sapteseri.ro/ro/detalii-eveniment/eveniment-umanitar-tolouse-lautrec-si-crispus/bucuresti/