4 mar. 2010

Tolouse Lautrec si Crispus lupta pentru viata lui Niculae!



Toulouse Lautrec si Trupa Crispus din Sibiu vor sustine duminica, 7 martie, ora 20.00 un concert caritabil in Deja Fu din Bucuresti (Bulevardul Ferdinand 53), din dorinta de a-i da colegului si prietenului lor, Niculae, o sansa in plus la viata.

Niculae este un om la fel ca noi toti ceilalti. Are 37 de ani, o sotie si o fetita. Intr-o zi, insa viata sa s-a schimbat brusc. O simpla analiza de sange... Asa cum iti faci si TU. Nimic nu i-a dat de banuit. Era fericit, tata si sot. Pana intr-o zi, cand aveau sa il anunte: leucemie acuta mieloblastica.

“Mi s-a spus ca trebuie sa scriu aceasta poveste. Ca fara ea nu se poate. Cum se poate scrie povestea care iti salveaza viata? Habar n-am. Mie imi place matematica.
Problema: Intr-un spital au fost internati intr-o zi 19 pacienti. Primii doi aveau hepatita, cei cu probleme de inima au fost de opt ori mai multi decat cei cu hepatita, iar restul au fost diagnosticati cu leucemie. Cati pacienti cu leucemie au fost internati?
Rezolvare: un singur pacient cu leucemie si acela eram EU.”

Leucemia se poate vindeca. Operatia de transplant medular, sustinuta de un tratament citostatic adecvat, este singura lui sansa de vindecare.
Iata de ce ne intalnim duminica. Cei de la Toulouse Lautrec vor canta asa cum stiu ei cel mai bine, iar cei de la Crispus vor sustine un spectacol de acrobatie cu focul.

Biletul de intrare costa 20 de lei. Va exista o urna si vom vinde tricouri, iar toti banii vor merge spre operatia lui Niculae.
ToulouseLautrec descind din familii aristocrate. Ei au copilarit pe pajisti verzi si intinse in fata castelului si au crescut cu sunetul cornurilor de vanatoare si mirosul parfumurilor de contesa rumena in obraji. Desi predestinati studiului academic si educatiei alese, viata i-a aruncat in paturile cele mai carpite ale societatii. Influentati initial de Rene Pricetau si John Lewis Brown ei si-au gasit drumul in mijlocul boemei rebele. Sunt obisnuiti ai localurilor de noapte, sunt pasionati de femei, absint si opium, scuipa in microfoane, gesticuleaza pe corzi in cabaret si imbatati de succes sparg fetele tobelor din localuri si se uita sub crinolinele fetelor.

Sunt din Sibiu, sunt tineri, frumosi, entuziasti si fac ceva mai putin obisnuit: se joaca cu focul!
Nu o joaca obisnuita, e adevarat. Jongleaza cu focul si scuipa flacari. Sau, mai oficial spus, spectacole de acrobatie cu efecte pirotehnice. Trupa Crispus va incalzi atmosfera la propriu si la figurat, asa cum stiu ei cel mai bine. Un spectacol impresionant, cu acrobatii cu focul, jongleri si efecte.

Va asteptam duminica alaturi de noi, impreuna sa salvam o viata!

1 comentarii:

adriana spunea...

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2010/03/7-martie-concert-caritabil-pentru.html