25 feb. 2010

"B"

Am declarat de mult ca a venit primavara. Si azi a fost o ceasa apasatoare.
Si-am zis ca n-am mai ascultat de mult Katie Melua caci vremea ei s-a sfarsit. Dar azi... am calcat peste asta.

Stiu ce zi e azi, oricat de mult mi-am dorit sa nu-mi aduc aminte de ea. As fi vrut sa ma trezesc dupa si sa zic: uite, am uitat!

Lucrurile astea sunt departe acum in mintea mea. S-au cicatrizat, dar n-am uitat. Inca mai invat mecanismul uitarii de la cei din jur. Cand am sa il deslusesc cu adevarat, am sa va zic secretul voua, celor care il pastrati ascuns.
Inca mai visez uneori ca totul e ca acum un an. Sau ca viata mea nu s-a schimbat. Sau ca eu sunt cea de acum mult prea multi ani.

Sunt mai puternica acum si mai deschisa spre a face lucruri noi pe care acum ma simt in stare sa le duc la un final fericit. Stiu ca pot, acum mai mult decat oricand.

Am inteles multe lucruri: ca uneori, ne lasam prinsi intr-o poveste si uitam de adevarul din noi, ca uneori ne pacalim sperand ca asa vom avea parte de lucruri a caror lipsa o simtim. Si-acum stiu ca pe el nu-l iubeam, iubeam doar ce-ar fi putut sa aduca el in mine. Stiu ca am mintit si m-am umilit uneori, ca n-am recunoscut nimic din ce simteam sau imi doream cu adevarat. M-am aruncat cu capul inainte si am zis asta e, desi am stiut mereu ca intr-o zi se va incheia tot.
Stiu ca daca am gresit cu adevarat fata de cineva, am gresit fata de mine. Stiu ca nu regret si inca mai cred in oameni si inca mai cred ca nu m-am inselat.

In lumea mea sunt curcubee, si culori, sunt flori si miresme, e soare si sunt dimineti. Nu stiu cum e in lumea lui sau in lumea ta, dar nu-mi doresc o lume cu furtuni, oricat de frumoasa ar fi linistea dinaintea ei.

Nu sarbatoresc nimic azi. Mi-am adus aminte doar. Si-as vrea totusi sa-i urez ceva macar in mintea mea, dar pur si simplu nu-mi trece nimic prin cap. Nimic care sa fie suficient de sincer si natural. Si cand ii urez ceva n-as vrea sa ma mai gandesc ca inainte ca orice lucru as zice poate fi interpretat.
Asa ca urez, asa ca pentru mine: "Sa nu uiti ca oamenii care te iubesc cu adevarat sunt cei care nu iti cer nimic in schimb!" (si pentru a nu fi interpretat de oamenii din jur, eu am vrut lucruri in schimb).
Si din partea Monicai mele... "B" (inside joke)



...Si stiu ca am mai avut candva melodia asta pe blogul meu. Dar azi am voie, caci azi imi amintesc.
Maine e o noua zi. Pentru toata lumea.

1 comentarii:

M spunea...

N-ai sa uiti niciodata.Este ca un disc de vinil vechi,drag si caruia, valoarea ii va creste in ani.
Au trecut 37 de ani si ziua de 5 martie este una cu totul speciala pt mine.
Te imbratisez.Ma voi gandi pe 5 si la Niculae.