16 dec. 2008

Cu taxiul prin Bucuresti

M-am gandit de multe ori ca as putea scrie o carte de glume legata numai de "aventurile" mele cu taximetristii. Serios, sunt o adevarata poveste oamenii astia si de fiecare data mi se intampla lucruri dubioase, desi unele le-am uitat deja.
Nevoita de orele tarzii la care raman la munca, merg destul de des cu taxiul in Bucuresti. Si am diferite conversatii, desi, de cele mai multe ori, as prefera sa nu-mi zica nimic, eu sa nu raspund nimic.

De exemplu, n-am sa uit niciodata taximetristul care timp de 20 de minute (de pe Bulevardul Dacia pana pe Brancoveanu, la ora 1.00 noaptea) mi-a povestit cum, de cand s-a lasat el de fumat, este mai potent. Ca cei care fumeaza ca el, de la 17 ani, nu au cum sa-si dea seama de diferenta pana cand nu renunta la fumat. Ca el este mult mai capabil de cand s-a lasat, desi s-a chinuit mult, cum prietena lui este mai fericita si el incearca sa o convinga si pe ea sa renunte la fumat.

Taximetristul de azi mi s-a plans ca "gagicile din bucuresti" nu se lasa agatate. "Incerci si tu o vrajeala, o intrebi ce faci puiule sau cum ii spui tu, dar ele se intorc cu spatele. Alea de la tara sunt mai miso, cu alea poti sa stai la o vrajeala, ceva". Cred si eu ca nu-i merge. Pana la Iancului a scos de doua ori capul pe geam sa le intrebe pe cate una: hei frumoaso, ce asculti acolo? Apoi mi-a zis ca el e urat (adevarul e ca avea 3 dinti in gura si aia negri si era si nebarbierit de vreo saptamana probabil) dar cand vede cate una mai urata ca el, se bucura. Da are bani! Face si el un profit de un milion jumate pe zi, la 3 zile isi permite sa agate una in mall sa ii cumpere o bluza. E... acuma puteam sa-l contrazic pe om?

Am mai mers o data cu unu de la Cristina din Balta Alba. M-a dus cu o viteza de 120 la ora pe varianta pe strazi dubioase. Si am ascultat pana acasa 3 melodii, toate manele (una de doua ori). Si avea o Dacie. Tunata, pardon! Mi-a zis sa nu ma sperii ca o ia pe acolo, ca el a mai dus o data o fata asa frumoasa si tanara ca mine pe acolo, si aia s-a speriat, a zis ca i-a pus gand rau.

Mai e taximetristul nebun cu care am fost cu Laura la Baneasa. Care mergea numai pe contrasens cu o viteza uimitoare. Si daca il clacsona cineva injura de toti sfintii, mortii si organele (nu cele de politie). De vreo cateva ori a tinut sa ne demonstreze cat e el de barbat si a scos si capul pe geam sa mai dea cate o flegma cuiva din trafic care il incurca (adica mergea regulamentar pe sensul lui si nu vroia sa ne faca noua loc).

Unu, o data, a zis ca el ar vrea sa ma ia de nevasta. Ca nu-i vine a crede ca s-a urcat in taxi cu el o femeie care nu se baga in seama, care nu vorbeste mult si prost. Si ca daca ar fi toate femeile ca mine...

Taximetristul amuzant care m-a dus saptamana trecuta la cinemateca... Mai e si taximetristul din Sibiu care mi-a zis sa ma tin bine la curbe, ca el a mai dat clientii cu capul de geam...

Si cred ca mai sunt , dar astia imi vin acum in minte.

4 comentarii:

Cub de gheata topit dupa zambete spunea...

Si eu am patanii cu taximetristii...O sa scriu ceva despre ei cand am ceva timp liber.M-am amuzat teribil la cele povestite de tine.

Cub de gheata topit dupa zambete spunea...

Si eu am patanii cu taximetristii...O sa scriu ceva despre ei cand am ceva timp liber.M-am amuzat teribil la cele povestite de tine.

Anonim spunea...

sa vezi distractie cand te urci in taxiul si spui " pe crisanei, nr 69, va rog" :)) mi-a placut cel care dadea clientii cu capul de geam. atitudine.

O femeie spunea...

am prins taximetrist cult. Stia de marii actori, de cine a mai murit, cine mai joaca, din generatia mai tanara admira pe Claudiu Bleontz.
am prins un taximetrist care pana la victoriei mi-a prezentat si regulile de circulatie, legile, penalelel, ca sa ma ajute cand dau de carnet.
am prins unu care mi-a dat sfaturi de linishtit cupilu sa doarma noaptea: te duci la Medlife, la pediatrul X, si ceri medicamente sa il adoarma.
am prins un moshulica de 70 ani, care din Pantelimon pana in Berceni, mi s-a plans de fiu su care lucreaza pe 15mil,sta cu mama si nici nu vrea mai multe de la viatsa, el pensionar, e taximetrist in plus, merge la tsara si primavara si toamna - sa faca rachiul. Culmea, e dintr-o comuna unde am mai fo.
am prins si un taximetrist cu 3.5 roni km care insista sa ma urc la el! i-am aratat bebe-le din brate, si i-am zis cu 6mil daca ma urc cu el nu imi raman de pampersi luna aia....